MILIEU

MISTERPRINT EN HET MILIEU

Verantwoordelijkheid voor het milieu hebben we allemaal. Wij zeggen niet alleen dat we een hart voor het milieu hebben: we denken en doen groen.

Misterprint

  • Maakt gebruik van volledig FSC® en PEFC gecertificeerd papier.
  • werkt met inkten die geen of minder oplosmiddelen bevatten.
  • speurt continu naar nieuwe gekeurde papiersoorten. Heeft u een tip: e-mail ons.
  • gebruikt verpakkingen die volledig gerecycled zijn en gerecycled kunnen worden.

FSC® gecertificeerd papier

FSC® staat voor Forest Stewardship Council. Dit is een internationale non-profit organisatie die wereldwijd verantwoord bosbeheer stimuleert. Het FSC-keurmerk garandeert u dat de grondstoffen voor papier afkomstig zijn van zo’n bos.

FSC-papier is nooit afkomstig uit een bos met hoge natuurwaarden of van een plantage waarvoor een tropisch regenwoud is gekapt.

De drukkerijen waar Misterprint mee samenwerkt heeft FSC certificaat code CU-COC-819940, licentienummer FSC-C110642. U kunt deze nummers controleren op info.fsc.org.

PEFC gecertificeerd papier

PEFC is de afkorting van Programme for the Endorsement of Forest Certification, beter gezegd ‘Programma voor de Erkenning van Bos Certificeringssystemen’. Duurzaam beheer van het bos houdt in dat men rekening houdt met zowel de economische als de ecologische en sociale functies die het bos vervult. Nu en in de toekomst.

Door certificering van duurzaam bosbeheer en de gehele keten die het hout(product) daarna doorloopt tot het bij de eindgebruiker terechtkomt (Chain of Custody) kan PEFC garanderen dat de producten met een PEFC-keurmerk daadwerkelijk uit een duurzaam beheerd bos afkomstig zijn.

Ook voor PEFC komt ieder jaar een controleur die kijkt bij de drukkerijen of ze aan alle criteria voldoen. Zo kunnen we met een gerust hart zeggen dat het hele drukproces van de drukkerijen waar Misterprint mee samenwerkt verantwoord is. Voor nu en in de toekomst.

Vragen?

Heeft u vragen? U kunt eenvoudig contact met onze klantenservice opnemen via onze contactpagina. U krijgt op werkdagen altijd binnen 24 uur antwoord.